DOBRODOŠLI NA PALEONTOLOŠKEM NAJDIŠČU RIBIŠKEGA NASELJA!

Dobrodošli v tem neverjetnem in edinstvenem kraju v Italiji; edini kraj odprt za javnost, kjer so bila najdena edina originalna okostja dinozavrov.
Na tej poti nazaj v čas vas bo spremljala ekipa ljudi, ki si delijo strast do znanstvenega in kulturnega razodetja in verjamejo v širjenje poznavanja tega izjemnega območja.
Vse od leta 2013 lahko vsem, ki vas razveseljuje odkrivanje določenih krajev, s katerimi niste popolnoma seznanjeni, predstavimo različne turistične in izobraževalne dejavnosti; za to se lahko zahvalimo popolni predanost in neomajni strasti do tega, kar počnemo.
Poleg ogleda paleontološkega najdišča nudimo tudi dejavnosti izven običajnih turističnih potih, kot na primer:

Terezina jama in gozd Cernizza
Sprehod skozi čudovit gozd črničevja nas bo pripeljal do vhoda jame, o kateri še vedno ne vemo veliko. Po njeni nadgradnji leta 2015 je postala dostopna za javnost in danes se lahko spustimo v globino zemlje, kjer lahko razkrivamo zgodovino kraških jam in ljudi, ki so jih včasih koristili; očarljivo popotovanje od prazgodovine do danes.

Poučna Rilkejeva pešpot nad devinskimi stenami
Rilkejeva pešpot, poimenovana po boemskem pesniku Reiner Maria Rilke, je čudovit sprehod vse od Sesljana do Devina z osupljivim razgledom, ki se vije skozi naravni rezervat devinskih pečin. Na poti bomo naleteli na pet razgledališč, ki so urejena na strateških točkah, med katerimi je tudi ograjena ploščad, kjer je bil v času druge svetovne vojne nameščen protiletalski top in pod seboj še danes skriva bunker. Poleg sijajnega razgleda in ostankov vojnih sledi pa lahko občudujemo tudi najznačilnejše kraške površinske pojave.

Oživitev Timave, narava, bajke in legende
Na naravoslovnem sprehodu po tej osupljivi poti lahko vidimo znamenitosti reke Timave in njene oaze v naravni lepoti. To območje pa nam ponuja tudi mnoge druge zgodovinsko zanimive kraje, vključno s spomenikom posvečenim ''toskanskim volkovom'' in cerkvijo sv. Ivana z opaznimi ostanki paleokrščanske bazilike.

Trdnjava Repentabor
Zgodovinska pot nas vodi do utrjene vasi Repentabor (italijansko: Monrupino), kjer poleg močnega obzidja, cerkve posvečeni Devici Mariji in manjše skupine kamnitih hiš, lahko vidimo tudi najstarejši kraški kamnolom. S sprehodom na sosednji hrib si lahko ogledamo naravni spomenik Pr sten'h; gre za niz do 5 metrov visokih megalitskih kamnov, ki se zaključi na naravni razgledni ploščadi, v katero je erozija slikovito vrezala številne špranje.

Sprehod skozi park Devinskih knezov
Čudoviti park, ki obdaja Devinski grad, se po terasah spušča proti obali in s svojimi drevoredi, cvetličnimi gredicami in arheološkimi najdbami dodatno poveča čar tega kraja. Sredozemsko rastlinstvo tu doseže svojo najsevernejšo točko, in med našim sprehodom bomo posebno pozornost posvetili tudi zdravilnim in užitnim rastlinam tega območja.

VSE POTREBNE INFORMACIJE LAHKO NAJDETE NA NAŠI SPLETNI STRANI:
https://cooperativagemina.com
Facebook Page
Telephone: +39 3347463432